27.07.2024.
HomeSportMamić o Dinamu na konferenciji u Mostaru: Prodali su Oršića jer nemaju...

Mamić o Dinamu na konferenciji u Mostaru: Prodali su Oršića jer nemaju pojma o životu

Bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić oglasio se nakon što je objavljeno da je podnesena krivična prijava protiv njega, 45 članova Skupštine kluba i još tri člana Nadzornog odbora Dinama.

Održao je danas press-konferenciju u mostarskom hotelu Mepas. Nedavno je rekao da će otkriti sve što ima o Krešimiru Antoliću, prvom operativcu Dinama, i predsjedniku Mirku Barišiću ako oni ne napuste klub.

“Zašto sam ja uopće tu? Ja od 2015. godine formalno nisam član nijednog tijela u Dinamu. Morao sam klub napustiti. Nakon toga sam bio savjetnik do pravomoćne presude. Kasnije sam bio navijač i prijatelj kluba. Tu sam jer sam zabrinut za događanja u Dinamu. Ono što su sanjale generacije navijača i što smo gradili moji suradnici i ja, moglo bi se urušiti. Borit ću se za interese Dinama do zadnje kapi krvi. Dinamo je sad ugrožen kao rijetko kada. Klub se ruši iznutra. U posljednjih 17 godina klub je postao monstrum, nitko ga nije mogao srušiti”, kazao je Mamić te dodao:

“Podnesena je jedna kaznena prijava protiv 49 osoba. Tko je to podigao? Neimenovani članovi kluba. Svatko pametan zna da je to bio kukavica Antolić, koji se skriva iza naziva “neimanovani članovi kluba”. On nastavlja svoju prljavu policijsku udbašku rabotu. Skupština je najviše pravno tijelo kluba. Ona je donijela odluku o izbacivanju Antolića. Zabrinuti su njegovim djelovanjem”.

Govorio je zatim o transferu reprezentativca Mislava Oršića u Southampton:

“Antolić tvrdi da je u siječnju 2022. godine uprava odbila transfer Mislava Oršića. Burnley je prije šest mjeseci poslao ponudu za Oršića. S obzirom na slabu financijsku situaciju u klubu, svi su bili za to da se proda Oršić. Ja nisam dao. Oršić zna da ja nisam dao. Molio me njegov agent da ga pustim tamo. Zvao me i Oršić, molio me, a ja sam mu rekao “Orša, ljubi te tvoj Zdravko, nikad te neću pustiti”. On nas je odveo do naslova i vodio nas u Ligi prvaka. Antolić je prodao Oršića sad, kad ga nije smio prodati. Prodao ga je za 5,75 milijuna eura. Pokazat ću vam ugovor ako hoćete. Prodali su ga jer nemaju pojma o životu”, kazao je Mamić i naglasio:

“Branko Hucika me zvao i rekao mi da će stići ponuda za Oršića. Rekao sam mu da nikad ne bih pustio Oršića ispod 10 milijuna eura. Ali moramo onda dovesti nekoga za zamjenu. Stigle su ponude od četiri i pet milijuna eura. Dođe 5,75 milijuna i morali su pristati jer je to bila zadnja ponuda. Ante Čačić je odlučio da mu Oršić ne treba. Nije ga odveo na pripreme. To je najsramotniji posao. Čačić je u Kataru na Svjetskom prvenstvu rekao da mu Oršić ne treba jer nema smisla za kombinatornu igru. Zamislite to reći za takvog igrača, najboljeg u momčadi. Nestvarno. Antolić izvrće tu situaciju, a ja sam htio da Oršić ostane.

Dotakao se i primanja trenera Ante Čačića:

“Čačić nema energije, nema inicijativu. Na dan kad je potpisao ugovor, nabio bih ga kopitom da sam bio u Zagrebu. U Rovinju je bio na pripremama, odigrali smo jednu utakmicu. Nakon toga u Zagrebu je onda igrao utakmicu protiv Gorice u nemogućim uvjetima i ozlijedio mu se Petković. Nije normalan. Ima plaću sad milijun eura po sezoni neto plus još 500.000 eura bonusa ako igra u Europi. To su kriminalci. Zato sam ja zabrinut. I ova moja konferencija radi loše Dinamu”.

Kazao je nešto i o dvojici igrača koje želi vidjeti u Dinamu.

“Ja nisam uprava, ali su me ljudi iz kluba zvali stalno za mišljenje. Taj glupi primitivni bivši policajac koji ne zna da je lopta okrugla… Marko Pjaca je mene nazvao da se vrati u Dinamo i oživi svoju karijeru. Čačić se na to skoro ispovraćao. Dinamo i uprava u kojoj je Antolić, htjeli su platiti pet milijuna eura za Kačavendu. Lokomotiva ga nije htjela pustiti u Dinamo, ali ni u Genou za 8,5 milijuna eura. Ja sam predložio Dinamu da se dogovori za tri milijuna eura jer se ozlijedio. Antolić ismijava moj prijedlog oko Kačavende. Kad on bude jedan od najboljih igrača u Europi, onda ćemo vidjeti. Postoji mogućnost da se to ne dogodi? Postoji.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti