18.04.2024.
HomeNovostiUposlenik Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen zbog koruptivnih aktivnosti

Uposlenik Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen zbog koruptivnih aktivnosti

U akciji po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, slobode je lišen Mustafa Vrabac (1985.), uposlenik Tužilaštva BiH. Aktivnosti su proveli policijski djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od deset hiljada eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju Tužilaštva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem iz članka 219. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Glavni tužilac naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH i glavni tužilac pozivaju građane da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinitelji tih aktivnosti uposlenici institucija i agencija za provedbu zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala sa ciljem odstranjivanja korumpiranih uposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za provedbu zakona, navodi se u saopćenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti