29.03.2024.
HomeSportPetev zaplakao: Idem kao pobjednik i junak odavde

Petev zaplakao: Idem kao pobjednik i junak odavde

Doskorašnji selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Tokom intervju na Face televiziji se i rasplakao.

Za početak nije imao odgovor na pitanje zašto je smijenjen.

“E, to ne znam. Ja idem gord i kao junak odavde. Ponosan s onim što smo napravili. Znate i sami šta je bilo na početku i ja sam se borio kao lav da promijenim tu sliku koja je tada bila. Zajedno s igračima, mislim da sam napravio fantastičnu atmosferu i zbog toga je došlo do rezultata. Doživio sam da dva puta vidim Zenicu kao nekad, da je sve gorjelo tamo i ponosan sam”, rekao je na početku Petev.

Na pitanje je li imao naznake šta se sprema, odgovorio je:

“Iskreno, iznenadilo me. Po meni, ja sam ostvario cilj sa sportske strane i to nije do mene. Tako su odlučili i nije mi prvi put. Prije deset godina sam bio tužan kad mi se to prvi put desilo. Sada već nije prvi put i iskusniji sam dosta.”

Otkrio je i detalje razgovora s Vicom Zeljkovićem, koji mu je saopćio odluku da mu ugovor neće biti produžen.

“S predsjednikom sam pričao. On mi je javio da se neće produžiti ugovor. Rekao mi je ono što je rekao i na konferenciji za medije – da će tražiti novog selektora, s novom energijom. Šta ću ga pitati zašto? Odluka je odluka i nema tu… Neću to komentarisati”, otkrio je Petev, pa se prisjetio atmosfere u javnosti kada je dolazio na klupu Zmajeva.

“Ne znam ko je bio gori – ja ili korona”, našalio se Petev.

Osvrnuo se na rezultate koje je postigao s BiH.

“U kvalifikacijama smo dobro odigrali, ali nedostajalo je bodova. Imali smo manje timova u grupi i tu je bio svjetski prvak. Niko nas nije nadigrao. Orsato je na Grbavici nama dva penala trebao suditi, a u Kazahstanu smo primili nesretan gol. Uništili smo Ukrajinu u gostima i napravili smo puno dobrih stvari, a ja nisam kriv da neko to neće da kaže i da vidi. Uspjeli smo uzeti Ligu nacija!”.

“Rekao sam nakon kvalifikacija da smo napravili dobar temelj i bio sam siguran da ćemo uspjeti. Zato sam trpio sve kritike”, dodao je Bugarin.

Na pitanje da li je svjestan da tu nije riječ o sportu, već o politici, odgovorio je:

“Najgore je ako je tako.”

“Mi smo u Ligi A, a znate gdje su Francuska i Engleska? U Ligi B. Ja sam ponosan na to. Nisam to samo ja, tu je i moj stručni štab i igrači. Znaju oni kako ih ja doživljavam”, poručio je još Petev u razgovoru s Hadžifejzovićem.

Kaže da mu se velika većina igrača javila i da žale zbog njegovog odlaska.

“Javljali su mi se. Nije im bilo dobro, da budem iskren. Većini njih, a riječ je o glavnim igračima. To je za mene nagrada i motiv da budem još bolji u budućnosti, jer su to igrači koji igraju na najvišem nivou“, rekao je Petev, a potom i zaplakao.

“Tri puta sam više bio motivisan nakon svega i tri puta sam se više “bacao na glavu”. Idem kao pobjednik odavde“, u suzama je rekao emotivni Petev.

Odgovorio je i na pitanje o tome je li Zeljković ili neko iz rukovodstva Saveza utjecao na njegove odluke što se tiče poziva igračima i terena.

“Ne mogu pričati nešto što ne znam. Nije bilo toga. Ne može to”, kategorički je rekao Petev, koji je priznao da je odbio četiri ponude dok je čekao da mu NSBiH produži ugovor, od kojih je jedna bila osam puta bolja od onoga što je imao na klupi Zmajeva.

Kratko je govorio i o svom nasljedniku Faruku Hadžibegiću.

“Ne znam ga puno. On je stariji od mene i znam da je bio vrhunski igrač. Kapa do poda za to, a nisam bio upoznat s trenerskom karijerom. Znam da je bio u Francuskoj i Alžiru, želim mu puno sreće i da Bog da se BiH plasirala na Evropsko prvenstvo“, zaključio je Petev.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti