03.05.2024.
HomeSportFK Sarajevo predstavio novog trenera

FK Sarajevo predstavio novog trenera

FK Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa novim stručnim štabom na čijem čelu će biti Mirza Varešanović, saopštio je klub sa Koševa.

Varešanović je rođen 31. maja 1972. godine u Sarajevu i ovo će biti drugi put u njegovoj trenerskoj karijeri da sjedi na klupi bordo tima. Prvi put je to bilo u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je predvodio Sarajevo na 43 zvanične utakmice ostvarivši skor od 23 pobjede, 11 remija i 9 poraza. Nakon završetka igračke karijere radio je i kao sportski direktor FK Sarajevo, a iz tog perioda posebno se pamti osvajanje Kupa BiH u sezoni  04/05 kada je bordo klub u finalu savladao Široki Brijeg.

Kao igrač je za Sarajevo debitovao još u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije na gostovanju kod OFK Beograda 1. decembra 1991. godine. Dres Sarajeva je nosio u dva navrata upisavši ukupno 28 nastupa uz 2 postignuta pogotka. U sezoni 01/02 bio je član ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine nakon pobjede protiv Željezničara u finalu. Ostvario je i zapaženu internacionalnu igračku karijeru s obzirom na to da je igrao za Bordo, Olimpijakos, Austriju iz Beča i Bursaspor. U trenerskoj karijeri, osim Sarajeva, vodio je i Velež, Olimpik i Tuzla City. Sa Olimpikom je u sezoni 14/15 osvojio Kup BiH.

Bordo stručni štab će još činiti Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti