29.03.2024.
HomeSportSvjetsko prvenstvo u Kataru: Maroko i Hrvatska izborili plasman u osminu finala

Svjetsko prvenstvo u Kataru: Maroko i Hrvatska izborili plasman u osminu finala

Fudbaleri Maroka savladali su ekipu Kanade rezultatom 2:1, dok je Hrvatska bez golova remizirala s Belgijom u posljednjem kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa su u konačnici Maroko i Hrvatska izborili prolaz dalje.

 

U posljednjem, trećem kolu grupe F Maroko je savladao selekciju Kanade rezultatom 2:1 i izborio prolaz među 16 najboljih selekcija Mundijalu. Golove za Marokance na stadionu “Al Tumama” u Dohi postigli su Hakim Ziyech i Youssef En Nesyri, a Kanađani su do utješnog pogotka došli autogolom Nayefa Aguerda.

U drugom meču iste grupe na stadionu “Ahmad bin Ali” u Al Rajanu selekcije Belgije i Hrvatske remizirale su bez golova, što je Hrvatima bilo dovoljno za prolaz u osminu finala SP.

Maroko je zauzeo prvo mjesto u konačnom poretku grupe F sa sedam bodova, a Hrvatska na drugom mjestu ima pet. Belgija s četiri i Kanada bez bodova su završili nastup na Mundijalu.

Hrvatska će 5. decembra igrati meč osmine finala Svjetskog prvenstva protiv prvoplasiranog iz grupe E, dok će Maroko dan kasnije igrati protiv drugoplasiranog iz grupe E.

Mečevi posljednjeg kola i rasplet u grupi E očekuju se večeras nakon duela Japan – Španija i Kostarika – Njemačka.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti