OKK Sloboda savladala Spars

0

U okviru trećeg kola Prvenstva BiH za muškarce odigrana su dva derbi meča, jedan u Tuzli u kojem su se sastali Sloboda i Sparsa, te drugi u Trebinju između Leotara i Borca.

U izuzetnoj utakmici sa puno preokreta u kultnom Mejdanu pobjedu je uspjela ostvariti Sloboda, koja je i vodila na poluvremenu rezultatom 39:36. Ipak momci iz Sarajeva su u nastavku zaigrali mnogo bolje pa su uspjeli upotpunosti okrenuti utakmicu u svoju koristi. Iskusna Sloboda je uspjela konsoldovati u posljendjih pet minuta utakmice stići do preokreta i na kraju pobjede sa 93:84. Ovo je za Slobodu ujedno bila i prva pobjeda u sezoni, dok je Spars upisao prvi poraz.

Drugi meč večeri ponudio je veoma kvalitetnu košarku u Trebinju. Utakmice između Leotara i Borca su zanimljive, a takva je bila i ova u kojoj je pobjedu na kraju slavila gostujuća ekipa. Sve vrijeme utakmice, ekipa su smjenjivale u vodstvu, te je utakmica bila dosta izjednačena. Ipak na smo minut do kraja utakmice gosti su uspjeli prelomiti utakmicu i uspjeli su otići na +6 (66:72). Na kraju Borac je došao do pobjede rezultatom 68:74.