23.04.2024.
HomeNovostiJasmin Imamović prihvatio mandat u Predstavničkom domu PS BiH

Jasmin Imamović prihvatio mandat u Predstavničkom domu PS BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obznanio je danas da preuzima mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Poslije 22 godine Imamović napušta funkciju načelnika/gradonačelnika, a Gradsko vijeće Tuzla će na vanrednoj sjednici donijeti odluku o imenovanju vršioca dužnosti gradonačelnika, a sve do održavanja vanrednih izbora.

– Nastojat ću uraditi i na novoj poziciji što više za Tuzlu i građane. Moj poseban cilj je da se u parlamentu BiH izborim za ono što se nisam mogao izboriti sa pozicije gradonačelnika, a tiče se Tuzle i Tuzlanskog kantona. Nastojat ću da opravdam povjerenje građana Tuzle, Posavskog kantona i Brčko distrikta BiH – kazao je Imamović.

Statutom Grada Tuzle je propisano da dužnost gradonačelnika u slučaju prestanka mandata i u slučaju opoziva, do ponovnog izbora, vrši osoba izabrana od Gradskog vijeća Tuzla natpolovičnom većinom.

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika može trajati najduže tri mjeseca od dana prihvatanja Imamovićeve ostavke, shodno Zakonu o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji BiH.

U tom periodu se moraju organizirati prijevremeni izbori, a koje raspisuje Centralna izborna komisija BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti