29.03.2024.
HomeNovostiPretres auto-otpada: Oduzeti polovni automobili i dijelovi vrijedni 160.000 KM

Pretres auto-otpada: Oduzeti polovni automobili i dijelovi vrijedni 160.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO BiH), Regionalni centar Mostar, u operativnoj akciji kodnog naziva “Auto-otpad 2022” na nekoliko lokacija oduzeli su polovna vozila i ostale auto dijelove u vrijednosti od oko 160.000 KM.

Predmet operativne aktivnosti bili su, kako se navodi auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru.

“Tokom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz učešće grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na osam lokacija”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, tom prilikom su na šest lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 polovnih pmv i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom porijeklu.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv učinilaca istih će biti provedeni postupci u skladu sa važećim prekršajnim zakonodavstvom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti