22.07.2024.
HomeNovostiSuspendovan Zoran Čegar

Suspendovan Zoran Čegar

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a, suspendovan je nakon interne istrage, saopćio je FUP. Podsjećamo, protiv Zorana Čegara se vodi istraga zbog fizičkog napada na uposlenika parkinga u Sarajevu, verbalnog napada i prijetnji smrću novinarki CIN-a, a nedavno mu je na općinskom sudu u Dubrovniku počelo suđenje po optužbama za prevaru. U saopćenju FUP-a stoji:

“Vezano za ranije saopštenje za javnost kojim smo se očitovali u vezi informacija koje su u medijskom prostoru tretirale policijskog službenika Zorana Čegara, obavještavamo javnost da je rukovodilac Federalne uprave policije, nakon provedenih službenih radnji i inicijative Jedinice za profesionalne standarde, u skladu sa temeljnim principima vladavine prava i međunarodnim standardima iz člana 6. Stav 1. i 3. Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava, te uz dosljednu primjenu Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH, bez prejudiciranja ishoda postupka koji se protiv imenovanog policijskog službenika vodi pred nadležnim organom Federalne uprave policije, donio rješenje o suspenziji policijskog službenika Zorana Čegara.

Imajući u vidu interes javnosti i medija u pogledu razloga povodom kojih je doneseno predmetno rješenje o suspenziji, zaštite zakonitosti postupka koji je u toku, te njegove tajnosti propisane pozitivnopravnim propisima Federalna uprava policije u ovom momentu ne može u javnosti iznositi činjenice i okolnosti postupka koji se sprovodi protiv policijskog službenika Zorana Čegara.

Svakako, a cijeneći načelo transparentnost, a posebno činjenicu da je Federalna uprave policije jedan od garanata javne sigurnosti svih građana, javnost će biti blagovremeno obavještena o ishodu predmetnog postupka”, navode iz FUP-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti