26.04.2024.
HomeSportNastavlja se Slobodina crna serija, Vogošća odnijela bodove iz Tuzle

Nastavlja se Slobodina crna serija, Vogošća odnijela bodove iz Tuzle

Hod po trnju rukometaša Slobode se nastavlja. U susretu 6. kola Premijer lige BiH danas su poraženi u Tuzli od Vogošće rezultatom 31:33 (16:18).

Ovo je treći poraz Tuzlaka i četvrti susret uzastopno bez pobjede u kojima su osvojili samo bod. Ujedno, nije se obistinila tvrdnja trenera Siniše Markote da će Mejdan ostati neosvojiva tvrđava, piše Tuzlalive.

Vogošća je jedina ekipa koja je Slobodu pobijedila dva puta uzastopno u gostima. Večeras potpuno zasluženo, jer su vodili od početka do kraja susreta. Dva puta i sa +5 golova, po jednom u svakom poluvremenu.

Sloboda je tek par puta došla na gol zaostatka, kao u 29. minuti (16:17), ali su tada primili gol s 9 metara i to preko bloka (Elis Memić).

U drugom dijelu pet puta su došli na -1, posljednji put 43 sekunde prije kraja (31:32, Ovčina), ali su zatim Vogošćani pogodili sa 7 metara, Memić) i – zaigrali su pobjedničko kolo u Mejdanu – 31:33.

Strijelci za Slobodu: Čičkušić 10 (7), Mehinagić 5, Bečić i Đukić po 4, Jusić 3, Ovčina i Bajraktarović po 2, Suhonjić 1 gol.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Jelačić 6 i Memić 6 (4), te Grujić i Ombaša po 5 golova.

Poslije ovog kola Sloboda je ostala na 5 bodova, dok Vogošća ima 10.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti