23.04.2024.
HomeNovostiCIK naredio da se ponovo prebroje glasački listići sa više od 70...

CIK naredio da se ponovo prebroje glasački listići sa više od 70 biračkih mjesta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine naložila je Glavnom centru za brojanje da otvori još 123 vreće sa glasačkim listićima, izvrši ponovno kontrolno brojanje, te da utvrdi i objedini rezultate izbora sa više od 70 redovnih biračkih mjesta za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Parlament Federacije BiH, Narodna skupština Republike Srpske i skupštine kantona.

Kako je saopšteno iz CIK-a, ova odluka je donesena s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji različit od zbira svih važećih i nevažećih glasačkih listića, kao i na biračkim mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti po više osnova.

Iz CIK-a su naveli da će naredba biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatraće se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditovanim posmatračima.

Termin početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj Naredbi Centralne izborne komisije BiH još nije poznat.

Danas je Centralna izborna komisija BiH odbacila kao preuranjene zahtjeve političkih subjekata, posmatrača i birača za ponovno brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta, naveli su iz CIK-a BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti