20.04.2024.
HomeSportIgman zahvaljujući hat-tricku Ramića iznenadio Tuzla City

Igman zahvaljujući hat-tricku Ramića iznenadio Tuzla City

Ekipa Tuzla Cityja je doživjela šesti poraz u ovoj sezoni, a na “domaćem” terenu savladao ih je Igman na krilima Mirsada Ramića, koji je postigao hat-trick.

Šok za Tuzla City već u drugoj minuti utakmice, Hrelja je sjajno prošao i ušao u šesnaesteraca, šutirao, golma Fejzić odrabnio, ali Ramić se našao na pravom mjestu i loptu pospremio u mrežu.

Na iduću šansu na utakmici čekalo se sve do 24. minuti kada je Mehidić ubacio loptu u šesnaesterac, a mladi Nargalić se nije baš najbolje snašao, te je rezultat ostao 0:1.

Hebibović je odlično prošao po desnoj strani nakon čega je pronašao Bodula koji sjajno šutira sa vrha šesnaesterca, ali Fejzić odličnom paradom loptu šalje u korner. Nakon izvedenog kornera Tuzla City je ima priliku preko Coulibalyja koji nije uspio realizivati dobru priliku.

Sjajni Mehidić je pronašao Nargalića ponovo u šesnaestercu nakon čega je napadač šutirao pored gola.

U 40. minuti novu šansa za goste, Ramić samo sa pet metara šutira glavom, međutim sjajni Fejzić brani njegov udarac.

Četiri minute poslije, odlična kontra gostiju, Ramić je lobovao Fejzića i ovaj put zatresao mrežu ponovo.

Krenula je ekipa Tuzla Cityja u napada već od početka drugog poluvremena, Karjašević je sa preko 25 metara šutirao u 48. minuti, a Ćeman je uspio skrenuti loptu koja je pogodila prečku gola.

Ramić je novu šansu imao u 51. minuti, nakon ubačaja Hrelje, Ramić je šutirao pored gola.

U 59. minuti Tuzla City je smanjila prednost na 1:2, Eleouet je ušao u šesnaesterac gdje je prizemnim ubačejem pronašao Nukića koji je loptu posrepmio u mrežu.

Bodul je sjajno povukao loptu u novom kontra napadu Igmana, prevario je Karjaševića i povukao loptu nekih dvadesetak metara nakon čega je uposlio Ramića koji sjajnim udarcem matira Fejzića za svoj drugi hat-trick ove sezone.

Tek što se krenulo sa centra nakon gola Igmana Hrkać je uposlio Kuzmanovića u šesaestercu koji je poslao loptu pored Ćemana za smanjenje rezultata na 2:3.

Pokušao je Bodul sa nekih 25 metara iz prekida, ali lopta nakon njegovoh šuta odlati pored gola.

Dvije velike šanse domaći su propustili u finišu utakmice, prvo je Mehidić šutirao sa dvadesetak metara i pogodio stativu, da bi minut poslije Nukić uposlio Veselinovića koji iz stopostosne prilike nije zatresao mrežu gostiju.

Do kraj utakmice nije bilo promjene rezultata, pa je Tuzla City upisala svoj šest poraz, dok je Igman došao do četvrte pobjede.

Premijer lige BiH, 14. kolo:

Tuzla City – Igman 2:3 (Nukić 59’, Kuzmanović 68’/Ramić 2’,44’,66’)

Stadion: Gradski stadion (Srebrenik) Sudija: Antoni Bandić (Grude)

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Kuzmanović, Nargalić, Karjašević, Mišić, Hrkać, Mehidić, Pantelić, Coulibaly, Ferreyra

IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Biber, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti