24.07.2024.
HomeSportZmajevi u drugom šeširu: Ovo su potencijalni rivali BiH u kvalifikacijama za...

Zmajevi u drugom šeširu: Ovo su potencijalni rivali BiH u kvalifikacijama za EP

Naš tim je zahvaljujući prvom mjestu u grupi B3 UEFA-ine Lige nacija izborila drugu jakosnu grupu tako da za rivala ne može dobiti selekciju Srbije. Pored Orlova Zmajevi se ne mogu sastati ni sa Francuskom, Austrijom, Češkom, Engleskom, Velsom, Izraelom, Škotskom i Finskom

Ipak, naš tim za protivnika može dobiti selekciju Hrvatske, ali i Španije, Danske, Italije, Portugala, Belgije, Mađarske, Švicarske i Poljske.

Iz trećeg šešira tu su Ukrajina, Norveška, Island, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Rumunija, Švedska, Armenija i Crna Gora.

Četvrti šešir donosi Gruziju, Grčku, Tursku, Luksemburg, Kazahstan, Azerbejdžan, Farska Ostrva, Bugarsku, Sjevernu Makedoniju, dok naš tim ne može izvući selekciju Kosova zbog ograničenja.

Peti šešir donosi nezgodnu selekciju Slovačke, ali i Sjeverne Irske. Tu je još Kipar, Bjelorusija, Gibraltar, Litvanija, Latvija, Moldavija, Malta i dobro poznati protivnik Estonija. Onaj najmanje atraktivni šešir, šesti po redu donosi Lihtenštajn. San Marino i Andoru.

Direktan plasman na Euro već je osigurao domaćin, Njemačka. U konkurenciji neće biti ni Rusije koja je suspendovana od UEFA-e zbog agresije na Ukrajinu.

U kvalifikacijama će biti formirano deste grupa: sedam po pet selekcija, te tri u kojima će biti smješteno šest timova. Po dvije najbolje selekcije iz svake grupe plasirat će se na Euro, dok će se tri ostala mjesta izboriti kroz baraž (koji je naš tim već obazbjedio osvajanjem Lige nacija).

Kvalifikacije za Euro počinju krajem marta naredne godine, a završit će se u novembru. Baraž će se igrati u martu 2024. godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti