22.07.2024.
HomeNovostiNajnovija istraživanja: Dodik gubi od Trivić, Cvijanović ispred Šarovića

Najnovija istraživanja: Dodik gubi od Trivić, Cvijanović ispred Šarovića

Prema rezultatima istraživanja agencije Faktor plus, koja je dostavljena N1, a čiju su vjerodostojnost potvrdili u samoj beogradskoj agenciji Jelena Trivić u prednosti je nad Miloradom Dodikom za nešto vise od 2%, dok je Željka Cvijanović u još većoj prednosti nad Mirkom Šarovićem.

Po istom istraživanju, SNSD je i dalje najjača stranka sa oko 27% podrške, drugi je SDS sa blizu 18%, treći PDP sa oko 15%.

Anketa je rađena na uzorku od 3.000 punoljetnih građana Republike Srpske metodom lice u lice, anonimno, od 5. do 15. septembra ove godine.

Na pitanje da li biste izašli na izbore 2. oktobra, 53,6 odsto anketiranih dalo je potvrdan odgovor, a njih 46, 4 odrečan.

Što se tiče davanja povjerenja političkim strankama, najviše građana, prema istraživanju Faktor Plusa, svoj glas bi dalo SNSD – 27,1 odsto, zatim SDS – 17, 9 odsto, za PDP bi glasalo 15,1, Ujedinjenu Srpsku 5,8, Pokret za državu 5,5, DNS 2,9, SP 2, 8, Demos 1,4, SPS 1,3 odsto. Listi za pravdu i red Nebojše Vukanovića povjerenje bi dalo 1,2 odsto anketiranih, a Hrvatska koalicija Banjaluka HDZ BiH – HDZ 1990 dobila je jedan odsto podrške. NPS je, po ovom istraživanju, dobio 0,8 odsto.

Agencija Faktor plus često radi istraživanja i za stranku Aleksandra Vučića, SNS.

Ovo istraživanje dolazi samo dan nakon sto su provladini mediji objavili istraživanje Metrics iz Banjaluke po kojem za inokosne funkcije pobjeđuju ova SNSD kandidata.

Opširnije o anketi Faktor plus o izbornom povjerenju za područje Republike Srpske u prilogu na narednom linku:

Istraživanje javnog mnjenja u RS

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti