25.07.2024.
HomeNovostiPolitička prepucavanja su u punom jeku, niko se ne bavi interesima građana

Politička prepucavanja su u punom jeku, niko se ne bavi interesima građana

Legitimno predstavljanje i izmjena izbornog zakona ponovo su teme u fokusu domaće javnosti, nakon izjave Dragana Čovića da će HNS predložiti teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine.

Reagirale su na to brojne stranke, nanizale se i druge izjave, poput izjave lidera SDA, na koju je reagirao lider SNSD-a.

Politička prepucavanja su u punom jeku, a istovremeno niko se ne bavi interesima građana.

Ako ne bude rješenja oko ustavne jednakosti i legitimnog predstavljanja, Hrvatski narodni sabor će predložiti drugačija rješenja ustroja, pa i teritorijalne reorganizacije, stav je Dragana Čovića.

To znači dati racionalnija rješenja, kako neki predlažu da ovo bude građanska država osloboiđena entiteta, okova i podjela, legitimno je sa naše strane predložiti sukladno ustavu da to rasčistimo, to nije nikakakva diverzija, neko antiustavno djelovanje, mi predlažemo promjenu ustava, koja će osigurati tako nešto. Ako je ikad BiH bila podjeljena, danas je snažno poedjeljena.

Na stavove Čovića i Hrvatskog narodnog sabora – osude, smatrajući ih isključivo kao ultimatum za izmjene izbornog zakona.

Opširnije u prilogu:

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti