20.04.2024.
HomeSportSloboda savladala Borac

Sloboda savladala Borac

Sloboda je ostvarila prvu ovosezonsku pobjedu, Tuzlaci su kao domaćini u Banovićima savladali Borac.

Utakmicu petog kola m:tel Premijer lige BiH bolje otvaraju Banjalučani, Tatar iz izgledne prilike pogađa prečku, da bi zatim Erić sjajnom intervencijom odbranio udarac Mrkaića iz blizine.

Sloboda uzvraća u 15. minuti, Vošnjak silovitim udarcem sa 40 metara pogađa stativu, da bi Tatar u 27. minuti ponovo uzdrmao prečku.

Do vodstva Tuzlaci dolaze u 42. minuti. Bio je to odličan kontranapad domaćih, lijepo se na šut namjestio Eldar Mehmedović i iskosa pogodio sami ugao gola Borca.

Isti igrač udvostručio je prednost Slobode u 57. minuti. Odmah je šutirao čim je primio pas od Osmića, lopta je okrznula nekoga iz odbrane Borca, preletjela Pavlovića i završila u mreži za 2:0.

Nakon toga Borac je pokušao na sve načine barem smanjiti, ali raspoloženi Erić je u nekoliko navrata sjajno intervenisao. Sloboda je na koncu zasluženo upisala pobjedu.

Sloboda – Borac 2:0 (Mehmedović 42’ i 57’)

Gradski stadion u Banovićima. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

SLOBODA: Erić, Jusić, Devedžić, J. Osmić, Mehmedović, Kapetanović, Vošnjak, M. Osmić, Maksimović (Ćivić), Delić (Hadžibeganović), Komazec (Osmanković).

BORAC: Pavlović, Gajić (Subić), Vojnović, Andrić, Spremo (Cvijanović), Meleg (Zakarić), Kulašin (Lukić), Popara, Piščević, Tatar, Mrkaić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti