23.07.2024.
HomeSportZrinjski remizirao u Kazahstanu i plasirao se u play-off

Zrinjski remizirao u Kazahstanu i plasirao se u play-off

Zrinjski se plasirao u play-off Konferencijske lige nakon što je u drugom meču remizirao sa ekipom Tobola.

Zrinjski je stvarao pritisak na početku utakmice, ali je Tobol imao prvu šansu na utakmicu u petoj minuti, kada je Tošić ubacio loptu u šenaestereca gdje je bio Deble, koji je loše šutira. Igrao se deveti minut kada je Janković ubacio iz korenera, kada je Barišić šutirao ali bez opasnosti po gol.

U 15. minuti bila je odlična šansa za predstavnika Kazahstana, Zaharynbetov je sjajno šutirao sa sedamnaest metara, međutim lopta je otišla tik uz stativu. Bivši igrač Vojvodine Vukadinović je šutirao iskosa, ali njegov šut nije išao u okvir gola Čondrića.

Janković je dobro ubacio sa lijeve strane loptu u 20. minuti i pronašao Bilbiju, koji je primio loptu ali je loše šutirao.

U 34. minuti Ćuže je sam pretrčao par igrača Tobola i ušao u šenaestereca i sjajno pogodio za 0:1.

Jukić je u 39. minuti sam izašao pred golamana Tobola, ali nije bio precizan. Janković je u 44. minuti oduzeo loptu i šutirao je sa vrha šesnaesterca, ali lopta ide pored gola.

Deble je u 52. minuti je pogodio za 1:1, na asistenciju Zorana Tošića.

Janković je sa 25 metara u 65. minuti šutirao ali je pogodio stativu. Tobol je preko Sergeeva imao dvije dobre šanse, ali nijednu nije uspio realizovati.

U 80. minuti zadnja linija Tobola se poigravala, loptu je oduzeo Bilbija koji je krenuo sam na golmana Mokina, a on je rukom igrao van šesnaesterca te je zaradio direktan crveni karton.

Do kraja utakmice Tobol je pokušavao stići do drugog gola i produžetaka, u 90. minuti Sergeev je pao u šenaestercu, ali sudija Verboomen nije pokazao na bijelu tačku.

Zrinjski će igrati u play-offu sa boljim iz dvomeča Olympiakos – Slovan Bratislava

Tobol – Zrinjski 1:1 (Deble 52’/Ćuže 34’)

Stadion: Kostanay Central Stadium Sudija: Nathan Verboomen (Belgija) Žuti kartoni: Tošić, Morachin, Deble, Malyy, Jovačić, Zhaksylykov, Kairov (Tobol) Savić, Jukić, Ćuže, Malekinušić, Janković, Čondrić (Zrinjski) Crveni kartoni: Mokin (Tobol)

TOBOL: Mokin, Amanović, Malyy, Marochin (Akmuzin), Kairov, Tagybergen (Osuchukwu), Jovančić, Zaharynbetov (Muzhikov), Vukadinović (Sergeev), Deble (Zhaksylykov), Tošić

ZRINJSKI: Čondrić, Tičinović (Sučić), Magdić, Barišić, Savić, Maglica (Senić), Jukić (Malekinušić), Janković, Ilinković (Kamenar), Čuže (Stranput), Bilbija

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti