28.03.2024.
HomeSportSumnjiva kašnjenja hibridnih terena, N/FS BiH šuti

Sumnjiva kašnjenja hibridnih terena, N/FS BiH šuti

Polovinom juna počeli su radovi na stadionima širom Bosne i Hercegovine. Deset premijerligaša u BiH dobit će (ili su već trebali dobiti) nove hibridne terene po savremenim tehnologijama, koji treba da unaprijede kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Do sada su započeti radovi na tri stadiona – Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu “Rođeni” u Mostaru, i na stadionu “Tušanj” u Tuzli, a najavljen je skori početak rada i na stadionu Asim Ferhatović – Hase u Sarajevu.

Početak gradnje na svakom od stadiona pompezno je najavljivan u bosanskohercegovačkim medijima, a predsjednik Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, Vico Zeljković još je ranije i pompeznije najavljivao pokretanje projekta.

“Ono što je djelovalo kao bajka, uskoro će se pretvoriti u stvarnost. Sa zadovoljstvom mogu da vas obavijestim da su sve procedure okončane i konkretan posao počinje početkom narednog mjeseca”, rekao je, između ostalog, u aprilu Zeljković.

Ono što je uslijedilo, međutim, više nego na bajku, liči na noćnu moru.

Radovi nisu počeli u maju, već u junu i to u Banjoj Luci, a do danas nisu završeni. Radovi na stadionu “Rođeni” započeti su 14. juna, a u Tuzli sredinom jula. Nijedan od terena do danas nije završen, a sve se glasnije govori o nesposobnosti izvođača i gubitku strpljenja.

Gdje je “zapelo”?

Prema informacijama do kojih je došao N1, svaki od terena trebao je biti završen u roku mjesec dana, iako su pojedini klubovi najavljivali drugačije brojke. Za period od 30 dana znamo zbog Odluke koju je donio N/FS BiH, kada je putem tendera dodijelio posao kozorcijumu ponuđača kojeg čine Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.. Naime u tački deset odluke koju je savez donio, jasno stoji da je pobjednički konzorcij dao ponudu o završavanju jednog terena za 30 dana, što je na kraju presudilo u tome kome će N/FS BiH dodijeliti posao.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti