24.04.2024.
HomeSportZrinjski golom Jankovića savladao Tobol

Zrinjski golom Jankovića savladao Tobol

Zrinjski je večeras u Mostaru savladao Tobol u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige, iako je dobar dio utakmice igrao s nogometašem manje. Pravi podvig Plemića.

Plemići su imali inicijativu u uvodu meča, da bi najbolju priliku za domaće propustio Tičinović u 21. minuti. Bila je to odlična akcija Mostaraca, Čuže je pas uputio u peterac, ali Tičinović je promašio loptu.

Čuže je bio i jedan od aktera nove šanse Plemića u 33. minuti, ali nakon odličnog prodora nije odigrao dobar povratni pas na usamljenog Bilbiju.

Zrinjski je zamalo kažnjen za propuštene prilike, Deble je u nadoknadi poluvremena pogodio prečku. Ostalo je 0:0 do odlaska ekipa na odmor…

Jedan od ključnih detalja meča desio se u 55. minuti, neoprezni Josip Ćorluka zbog pregrubog faula dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

U tom trenutku se mijenja ritam utakmice, Tobol preuzima inicijativu. Ipak, Zrinjski u 76. minuti dolazi do vodstva. I to na kakav način. Niko Janković je direktno iz kornera pogodio suprotni kut gola Kazahstanaca! Majstorija za pamćenje, u stilu Blaža Sliškovića.

Uslijedila je ludnica na tribinama stadiona Pod Bijelim brijegom, Plemići su s igračem manje uspjeli povesti.

Pred kraj susreta odnos snaga na terenu je izjednačen, Tomašević je dobio crveni u 84. minuti. Rezultat se nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka, iako je Zhaksylykov imao sjajnu šansu u posljednjoj minuti, ali je Čondrić odbranio.

Mostarci su tako došli do dragocjenog gola prednosti. Revanš susret je iduće sedmice u Kazahstanu.

Zrinjski – Tobol 1:0 (Janković 76’)

Stadion Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Antonio Nobre (Portugal).

ZRINJSKI: Čondrić, Ćorluka, Barišić, Magdić, Ilinković (Maglica), Savić, Memija (Kamenar), Tičinović, Janković (Mandić), Bilbija, Čuže (Jukić).

TOBOL: Mokin, Amanović, Tomašević, Marochkin, Malyy (Zhumashev), Zharynbetov, Muzhikov (Vukadinović), Jovančić, Tagybergen, Tošić, Deble (Zhaksylykov).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti