14.07.2024.
HomeNovostiKo dobija pare iz budžeta? Najviše za SDA, a finansiramo i tursku...

Ko dobija pare iz budžeta? Najviše za SDA, a finansiramo i tursku državnu TV

9.576 udruženja Federacije BiH povuklo je iz budžeta 113,6 miliona KM, od kojih je prvih 100 ukupno dobilo oko 45 miliona KM. Najviše novaca dobile su političke partije, sportska udruženja, a zanimljivo je i da novcima bh. građana finansiramo i tursku državnu televiziju TRT.

Kao i svake godine, na vrhu liste nalaze se političke organizacije. Tako je i 2021. godine najviše novca iz budžeta “izvukla” SDA Sarajevo i to preko tri miliona KM. Slijedi je FK Velež sa 2,4 miliona KM, te stranke HDZ BiH sa 2,1 milion KM I SDP BiH 1,7 miliona KM.

Na listi se u proteklih nekoliko godina pojavljuju uglavnom ista udruženja, ali i strana predstavništva. Između ostalih tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz budžeta 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionalizovanu saradnju među entitetima.

Značajna sredstva dobio je veliki broj boračkih udruženja i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnoj listi uglavnom dominiraju sportska udruženja piše Akta.ba

U nastavku pogledajte proširenu listu, tj. Top 100 udruženja koja su 2021. godine dobile najviše sredstava iz budžeta, a ukupno 44.977.604 KM.

Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba
Izvor : Akta.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti