25.04.2024.
HomeSportPobjeda Slobode u pripremnom meču: Delić presudio novom premijerligašu

Pobjeda Slobode u pripremnom meču: Delić presudio novom premijerligašu

FK Sloboda je u prijateljskoj utakmici protiv FK Sloga Doboj slavila rezultatom 1:0.

Minimalan trijumf nad novim premijerligašem, Tuzlacima je donio novajlija Kenan Delić. Podsjetimo, Delić je ovog ljeta u Slobodu stigao iz TOŠK-a iz Tešnja.

Na samom početku utakmice crveno-crni su nametnuli jak tempo igre. U 14. minutu priliku za pogodak je imao Tarik Kapetanović, no propustio ju je.

Nešto kasnije, u 22. minuti slobodan udarac izvodi Said Husejinović gdje Kemal Osmanković šutira, ali bez pogotka. Crveno-crni su imali priliku da dođu do vodstva u 25. minutu preko Eldara Mehmedovića, međutim sviran je ofsajd.

Ekipa Slobode nastavlja napadati te dolazi do još dvije dobre prilike za pogodak zahvaljujući dobrim prodorima Nikole Komazeca i Saida Husejinovića.

Sloga je imala odličnu priliku za vodstvo preko Kulenovića u 35. minutu, međutim Filip Erić sjajnom intervencijom sprječava da lopta zatrese mrežu.

Do kraja prvog poluvremena, obje ekipe stvaraju dobre prilike i Kenan Delić uspjeva osigurati vodstvo Slobodi u samom finišu.

U drugom poluvremenu crveno-crni nastavljaju napadati istim intenzitetom. U 60. minutu ekipa Slobode je imala izvanrednu priliku akcijom koju su izveli Husejinović, Delić i Kapetanović, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

U nastavku je Sloga stvarala više prilika na utakmici, dok je Sloboda drugi dio utakmice završila nešto laganijim tempom. Nekoliko minuta prije kraja utakmice, Kemal Mujarić se nalazi u odličnoj prilici da poveća vodstvo svoje ekipe na 2:0, ali Sloga uspijeva sačuvati mrežu.

Prijateljski meč:

Sloboda – Sloga Doboj 1:0 (Delić)

FK Sloboda: Erić, Osmanković, Osmić, Jusić, Kurtalić, Kapetanović, Osmić M., Delić, Komazec, Husejinović, Mehmedović.

Prilike za igru dobili su još i Jarović, Devedžić, Vošnjak, Ćivić, Alić, Mujarić, Bukvić, Hadžibeganović, Sejmenović i Hasanović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti