26.04.2024.
HomeSportZrinjski i Sheriff odigrali meč bez pogodaka u Mostaru

Zrinjski i Sheriff odigrali meč bez pogodaka u Mostaru

Prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i Sheriffa okočana je bez pobjednika, ali i bez golova.

Najbolju priliku Plemići su imali već na početku susreta, nakon odličnog centaršuta Ćorluke u sjajnoj šansi se našao Bilbija, ali je šutirao pored gola moldavskog šampiona.

Poslije toga nije bilo prevelikih uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Početkom drugog dijela u dvije solidne prilike našao se Jukić, ali prvi put je zamalo promašio loptu, a drugi put pogodio vanjski dio mreže. Potom je opet uslijedio mirniji dio utakmice, gdje nijedna ekipa nije uspjevala ozbiljnije zaprijetiti protivniku, tako da je ostalo nepopularnih 0:0.

Revanš se igra 12. jula u Moldaviji, kada ćemo dobiti odgovor na pitanje o putniku u drugo pretkolo elitnog takmičenja Starog kontinenta. Razloga za optimizam Plemići svakako imaju, s obzirom da su se pokazali kao potpuno ravnopravan rival ekipi koja je prošle sezone predstavljala senzaciju Lige prvaka.

Zrinjski – Sheriff 0:0

Stadion Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Fabio Maresca (Italija).

ZRINJSKI: Čondrić, Bekić (Memija), Barišić, Magdić, Ćorluka, Savić (Zlomislić), Sučić (Kamenar), Tičinović (Malekinušić), Jukić (Mandić), Ćuže, Bilbija.

SHERIFF: Abalora, Kpozo, Radeljić, Kiki, Guedes Borges, Badolo, Kyabou, Lushkja, Ouattara (Atiemwen (Julien)), Yansane i Rasheed (Pernambuco).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti