Zatvara se čak 40 benzinskih pumpi u BiH

0

Zatvara se 40 benzinskih pumpi u Republici Srpskoj, Federacija BiH strepi od istog scenarija, ekskluzivno donosi Večernji list u srijedu, 6. jula u svom printanom izdanju.

– Cijena litre dizela je 3,66 KM i nema naznaka da će ostati na toj razini, a kamoli da će pasti. Nabavna cijena goriva izjednačila se s prodajnom te se opravdano strahuje od novih poskupljenja. Manje benzinske pumpe u nekim mjestima će nestati – navodi se u najavi teksta koji se može čitati u printanom izdanju lista.

Podsjećamo, i u Hrvatskoj danima traje drama oko opstanka manjih benziskih pumpi, koje mahom najavljuju stavljanje ključa u bravu ako se situacija sa cijenama goriva ne stabilizuje, prenosdi Depo.ba.

Vlasnik Tomica Benza Tomislav Šestan u Dnevniku N1 televizije objasnio je s kojim se problemima bore mali distributeri. Rekao je da je situacija postala neizdrživa.

– Kako ću ljudima dati plaću, kako ću platiti kredite, režije…? Danas idemo u štrajk. Jučer je 10 kolega zatvorilo, danas će nas još 120-130. Znači, do danas će u Hrvatskoj biti zatvoreno 140 pumpi, nas malih distributera – najavio je Šestan.