29.03.2024.
HomeNovostiREAKCIJA SD-a ENVERA BIJEDIĆA: Aziz Čačković, koji je rekao da se nisu...

REAKCIJA SD-a ENVERA BIJEDIĆA: Aziz Čačković, koji je rekao da se nisu stekli uslovi da nebošnjak bude nosilac liste, IZBAČEN IZ STRANKE!

Lider Socijaldemokrata BiH, Enver Bijedić, pojasnio je razlog zbog kojeg je Predsjedništvo Gradske organizacije SD Tuzla donijelo odluku o isključenju Aziza Čačkovića iz stranačkih redova.

“Bio sam šokiran na vijest da je Aziz Čačković mogao kazati da se nisu stekli uslovi da nebošnjak bude nosilac liste za Skupštinu kantona. Pa to je glupost koja se ne može opisati. Ljudski i politički, to je nešto što se ne može prihvatiti ni na koji drugi način nego izbacivanjem iz redova Socijaldemokrata BiH. To ponašanje je u suprotnosti sa civilizacijskim dostignućima našeg društva, u suprotnosti sa Programom SD i svake druge građanske stranke”, kaže predsjednik Socijaldemokrata BiH, Enver Bijedić. 

Predsjedništvo Gradske organizacije SD Tuzla je donijelo odluku o isključenju Aziza Čačković, člana Predsjedništva SD BiH. On je na sjednici Predsjedništva gradske organizacije SD Tuzla, na prijedlog da se raspravlja o nosiocu liste za Skupštinu kantona izrekao neoprostivu političku glupost nakon koje je Žarko Vujović, predsjednik gradske organizacije Tuzla, napustio sjednicu a onda rekao da izlazi iz stranke. Sutradan je pristupio Demokratskoj fronti koja ga je izabrala za nosioca liste a Skupštinu Tuzlanskog kantona. 

“Čačković je nanio golemu štetu našoj stranci. Žao mi je što je Žarko Vujović napustio stranku. On je impulsivan ali pravedan čovjek i reagovao je na takav način. S manje emocija je trebao reagovati, da stvar prenoći i da se Čačković izbaci iz SD a ne da on ode. Ako je i malo utjehe, ona je u činjenici da je Žarko ostao u krilu socijaldemokratije, u krilu DF a ne da je otišao u dogmatsko-komunistički SDP”, kaže Bijedić. 

Kako je ostalo upražnjeno mjesto predsjednika gradske organizacije SD Tuzla, skoro je sigurno da će predsjednik tuzlanske organizacije biti prof. dr. Aleksandar Vujadinović. 

“Mi ćemo kao Socijaldemokrati BiH i dalje sarađivati sa Demokratskom frontom BiH. Jer, mi smo dvije građanske stranke koje slijede evropske socijaldemokratske vrijednosti i ciljeve koje je izgradio Willy Brandt, otac moderne socijaldemokratije. Ovaj grubi politički incident Aziza Čačkovića mi smo na adekvatan način kvalifikovali i sankcionisali”, kaže predsjednik SDBiH, Enver Bijedić. 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti