22.07.2024.
HomeSportKomazec: Jako sam sretan što sam došao u Tuzlu, očekujem da ćemo...

Komazec: Jako sam sretan što sam došao u Tuzlu, očekujem da ćemo ostvariti mnogo uspjeha

Tridesetčetverogodišnji napadač se nakon osam godina vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i ove sezone će pojačati redove Slobode.

Komazec je nakon potpisa ugovora istakao da je jako sretan što je dođao u Tuzlu, jer je Sloboda jedan od najvećih klubova u BiH.

Jako sam sretan što sam došao u Tuzlu. Sloboda je jedan od najvećih klubova Bosne i Hercegovine i također jedan velikan u staroj Jugoslaviji. U Slobodu sam došao zbog veličine kluba, tradicije, navijača, također i blizine mojoj kući, pošto sam poslije dugog niza godina odlučio vratiti se i biti bliže kući. Očekujem da ćemo zajedno da ostvarimo mnogo uspjeha i da ćemo da obradujemo naše navijače”, izjavio je Komazec.

Komazec rođen je 15. novembra 1987. godine i u svojoj karijeri igrao je za čak 19 klubova. U Slobodu stiže iz Ayutthaya Uniteda, a prethodno je igrao i za Hajduk Kula, Petrolul, NK Maribor, Suphanburi FC, FK Sarajevo, Busan IPark, Haugesund, Pattaya Utd., Dinamo Batumi, South China, Smouha, Salam Zgharta, Pegasus, Bhayangkara, Southern, Kitchee, Kosice, Kasetsart FC.

Sa Mariborom je bio prvak Slovenije u sezoni 2012/13 te je dva puta osvojio i slovenski Kup. Naredne sezone je osvojio Kup BiH sa Sarajevom, a u sezoni 2019/20 je sa svojim klubom Kitchee osvojio prvenstvo Hong Konga.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti