Tužilaštvo BiH zatražilo provjeru stana kojeg je Mektić kupio od Cvijetića

0

Iz Tužilaštva BiH zatraženo je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH provođenje dodatne finansijske istrage u predmetu organizovanog kriminala povezanog sa krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca, saopšteno je juče iz te institucije.

Iz Tužilaštva su danas pojasnili da je postupajući tužilac zatražio evidentiranje i blokiranje cjelokupne imovine osumnjičenog, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim osobama, kao i sve sumnjive transakcije.

“U okviru provjera biće istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu, na području Banjaluke. Takođe, nakon okončane finansijske istrage, u sudskom postupku, Tužilaštvo će tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem krivičnih djela”, saopšteno je.

Mektić, inače, nije negirao da je kupio pomenuti stan u centru Banjaluke od osumnjičenog lica, te je pojasnio da je to učinio jer je dobio povoljnu cijenu.

Cvijetić je osumnjičen da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je navodno švercovala kokain iz Južne Amerike.