23.04.2024.
HomeSportSabrina Buljubašić dogovorila saradnju sa Slobodom

Sabrina Buljubašić dogovorila saradnju sa Slobodom

Bivša direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić postaće strateški partner tuzlanske Slobode, piše Klix.ba.

Nakon odlaska iz Bordo kluba, Sabrina Buljubašić nije dugo bila bez posla, te je zajedno s bivšim bh. fudbalerom Amerom Osmanagićem pokrenula kompaniju “Dynami Sports Group” koja se bavi različitim granama sporta, a danas je dogovorila saradnju s klubom sa Tušnja.

Ugovorom je definisana pomoć u organizacionom aspektu kluba od poslovne do fudbalske strane, te predviđa koncept koji bi Slobodi trebao pomoći da se reorganizuje, sa akcentom na izgradnji stabilnog kluba.

Saradnja je dogovorena na godinu dana, a u narednom periodu klub će predstaviti novosti u pogledu koncepta saradnje i načina na koji će se promjene implementirati.

Istovremeno, FK Sarajevo je povukao krivičnu prijavu protiv bivše klupske direktorice Sabrine Buljubašić za zloupotrebu položaja. Buljubašić je 24. oktobra prošle godine napustila FK Sarajevo, a jedan od prvih poteza njene nasljednice Ajle Alimanović je bila krivična prijava protiv 33-godišnje Tuzlanke.

Bordo tim je nakon obavljene detaljne revizije poslovanja kluba iz prethodnih godina sredinom aprila podnio krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja protiv Buljubašić nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu, no ona je povučena nakon dva mjeseca.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti