16.04.2024.
HomeSportSloboda počela pripreme za predstojeću sezonu, prozivku obavio je Gradimir Crnogorac

Sloboda počela pripreme za predstojeću sezonu, prozivku obavio je Gradimir Crnogorac

Sloboda će prvi dio priprema obaviti na stadionu Tušanj, a do kraja sedmice će se znati kada će i gdje fudbaleri otići na bazični dio priprema za novo prvenstvo u Premijer ligi BiH.

“Ne znam hoću li ostati u ulozi šefa stručnog štaba. To će se znati u narednih nekoliko dana. Danas imamo 25-26 igrača, izuzev Bukvića i Maksimovića, svi su iz pogona FK Sloboda i rijetko koji klub u BiH ima ovakav potencijal. Naravno da svi neće ostati na konačnom spisku, ali to za njih ne treba biti smak svijeta. Neka nastave raditi”, kazao je Gradimir Crnogorac.

Početni dio priprema sa fudbalerima će raditi Crnogorac, Adnan Jahić i Edin Ribić. Definitivno je jasno da Amir Spahić u novom prvenstvu neće biti u ulozi šefa stručnog štaba. A hoće li ostati Crnogorac, koji je već bio u toj ulozi, ili će doći novi šef stručnog štaba, prema najavama predsjednika Elmira Šećerbegovića znat će se veoma brzo.

Također, vrlo brzo je najavljen i dolazak 5-6 iskusnih igrača, a obavit će se razgovori sa “strancima” koji su prošlih sezona nosili crveno-crni dres.

Kapiten Saša Maksimović i golman Semir Bukvić su jedini igrači koji su danas prisustvovali prozivci, a da nisu prošli omladinski pogon FK Sloboda.

Na nama je da radimo što bolje jer je pripremni ciklus izuzetno važan“, kaže Saša Maksimović.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti