20.04.2024.
HomeNovostiHotel “Vertigos” prepoznatljiv ugostiteljsko-turistički brend Tuzle

Hotel “Vertigos” prepoznatljiv ugostiteljsko-turistički brend Tuzle

Prije samo godinu dana, svečanim otvaranjem hotela “Vertigos” turističko-
ugostiteljska ponuda Grada Tuzla postala je bogatija za još jedan hotel
kategorisan sa četiri zvjezdice, a koji je u vlasništvu velike građevinske
kompanije “TEHNOGRAD-company” d.o.o Tuzla.

Luksuzno opremljeni hotel, koji se nalazi u centru grada Tuzla, u neposrednoj blizini Panonskih jezera, za kratak period rada ostvario je zavidne rezultate i postao prvi izbor za turiste prepoznatljiv po kvaliteti usluge i lokaciji.

U povodu prve godišnjice rada spomenutog hotela održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor hotela “Vertigos” Ademir Vrabac, Maida Kudumović uime Marketing službe hotela “Vertigos”, te Nerma Halilagić Kalajlić, PR kompanije TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla.

Direktor Vrabac kazao je da je popunjenost hotela oko 80 posto, što je rijetkost u ovoj branši, a da su osim gostiju iz naše države najčešći posjetioci iz susjednih država, a bilo je gostiju Australije, Kine, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Republike Turske, Švicarske, SAD, Francuske, Italije, Poljske i drugih zemalja.

Važno je istači da hotel “Vertigos” po broju prijavljenih gostiju i naplaćenoj boravišnoj taksi spada u sami vrh hotel u Tuzli i to samo za šest mjeseci  poslovanja u prošloj godini – istakao je Vrabac, te dodao da je “Vertigos” postao prepoznatljiv brend Tuzle.

Kazao je kako je u “Vertigosu” održan veliki broj skupova sa međunarodnim učešćem, seminara, kongresa, što je posebno važno u periodu izvan tursitičke sezone. U hotelu je boravio veliki broj reprezentativnih selekcija i sportskih ekipa i mnogi su s komplimentima potencirali uslugu i hranu “Vertigosa”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti