19.05.2024.
HomeSportZvanično: Feđa Dudić potpisao dvogodišnji ugovor s FK Sarajevo! 

Zvanično: Feđa Dudić potpisao dvogodišnji ugovor s FK Sarajevo! 

FUdbalski klub Sarajevo i zvanično je potvrdio danas da je Feđa Dudić novi šef stručnog štaba prvog tima!

Nakon što su pregovori uspješno kompletirani, Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Zajedno sa njim, iz FK Velež u redove FK Sarajevo, dolaze i Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kao kondicioni trener.

Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom.

Feđa Dudić nakon 3 godine napušta klupu Veleža sa kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja.

Prije Veleža, u Premijer ligi BiH bio je prvi trener ekipe GOŠK-a iz Gabele. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik gdje je radio kao trener u stručnom štabu. Rođen je 1. februara 1983 godine i smatra se jednim od najboljih mladih trenera u Bosni i Hercegovini.

Dudić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u FK Sarajevo. Bio je član svih omladinskih selekcija bordo kluba, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim 2004. godine postigavši pri tome jedan pogodak i to na utakmici protiv Travnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti