19.04.2024.
HomeSportIzviđač ubjedljivom pobjedom nad Slobodom osvojio Kup BiH

Izviđač ubjedljivom pobjedom nad Slobodom osvojio Kup BiH

Rukometaši Izviđača CO iz Ljubuškog osvojili su pehar Kupa BiH za ovu sezonu, nakon što su u Sportskoj dvorani u Ljubuškom pobijedili tuzlansku Slobodu rezultatom 32:25 (18:11).

Iako su drugo poluvrijeme odigrali u egalu (14:14), “solari” su podbacili u drugom dijelu prvog poluvremena, kada su otišli u minus od 7 golova, što se na kraju pokazalo presudnim, piše Tuzlalive.

Naime, izabranici Siniše Markote držali su stvari pod kontrolom do sredine poluvremena (6:6), a onda je nastupio period od deset slabih minuta u kojima golmani nisu odbranili ništa, a tehničke greške su se radile u serijama. Zapucali su i nekoliko zicera, šutirali su preko i pored gola. Branitelj trofeja nije pronašao igru za dobru, nerijetko vrlo grubu odbranu Ljubušaka, i razlika se povećavala iz minute u minutu.

Domaći igrači relativno lako su razbijali odbranu Slobode i šutevima sa svih pozicija “cijepali” su mrežu tuzlanskih golmana. U 26. minuti Pavlović je pogodio za 16:10, a ni nakon time outa Markote stvari se nisu promijenile i Skauti su na poluvrijeme otišli sa visokih 18:11.

Naravno, da takva razlika protiv vrlo dobre, raspoložene i poletne ekipe nije bilo moguće anulirati. Šta više, i dalje je bilo dosta grešaka, pa su Ljubušaci u 48. minuti otišli na +10 (27:17).

Markota je u zadnjim minutama na parket ubacio neke mlađe igrače, a po završetku susreta s neuvjerljivim sucima, počelo je veliko slavlje Izviđača CO koji je osvojio trofej poslije punih 20 godina. Svoj treći u povijesti poslije rata, dok Sloboda ostaje na osvojena četiri, od kojih dva u posljednje tri godine.

U ekipi Izviđača 7 golova postigao je Pavlović, Vukšić 6 (5 iz sedmeraca), koliko i Kos, dok je Bošković zabio 5 golova.

U ekipi Slobode Bečić je postigao 8 golova (6 iz sedmeraca), a Barjaktarović i Suhonjić po 4, Đurović i Bubić po 2, dok su po jedan gol postigli Mojsilov, Ovčina, Karahodžić, Milkunić i Vujović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti