29.03.2024.
HomeSportTuzla City razbio Slobodu u derbiju

Tuzla City razbio Slobodu u derbiju

Fudbaleri Tuzla Cityja trijumfovali su danas u gradskom derbiju na Tušnju, a sa 4:1 su porazili ekipu Slobode.

Zasluženo je slavio tim iz Simin Hana, čija je pobjeda možda mogla biti i ubjedljivija ako uzmemo u obzir da nisu iskoristili i jedanaesterac.

Na savršen način su ‘domaći’ otvorili utakmicu, pošto su već u 4. minuti poveli sa 1:o. Nemanja Tomašević je tada sjajno probio po lijevoj strani, centrirao na peterac, a loptu u svoju mrežu ispred Sulejmana Krpića šalje Emir Jusić.

Prijetila je Sloboda u 9. minuti, kada je uspjela da zatrese prečku gola Nevresa Fejzića. Pogodio je okvir gola Fedor Predragović, a Maksimović nije uspio da odbijenu loptu pošalje u gol.

Otprilike je to bilo sve što je tim Amira Spahića napravio u prvom poluvremenu, ako izuzmemo ne tako opasne dalekometne pokušaje Dženisa Beganovića i Mirsada Ramića.

Drugo poluvrijeme otvoreno je fenomenalnim pogotkom Adnana Džafića. Mehanović ga je proigrao na desnoj strani, a Džafić fenomenalnim udarcem vanjskim dijelom kopačke postiže sjajan pogodak za 2:0.

Već u 49. minuti bilo je 3:0. Kenin Devedžić neoprezno gubi loptu pred svojim golom, uzima mu je Krpić te trese mrežu crveno-crnih za velikih 3:0.

Gol nade za Slobodu je u 57. minuti postigao Mirsad Ramić, koji je smanjio na 3:1, ali bilo je to sve što je Sloboda mogla napraviti danas na Tušnju. Abid Mujagić je u 87. minuti propustio odličnu šansu, a dvije minute poslije Tuzla City dolazi do četvrtog gola.

Agilni rezervista Adrijan Mendeš prolazi po lijevoj strani, pred golom pronalazi Džafića, a on po drugi put danas trese mrežu za konačnih 4:1

Ovim porazom Sloboda je dodatno pala na tabeli i sada je samo tri boda iznad opasne zone, a u finišu sezone ima najteži raspored od svih timova.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Tuzla City – Sloboda 4:1 (Jusić /ag/, Džafić 2x, Krpić / Ramić)

Tuzla City: Fejzić, Tomašević, Šukilović, Čeliković, Nukić, Karjašević, Mišić, Doffo, Mešinović, Mehanović i Krpić.

Sloboda: Bukvić, Osmić, Jusić, Devedžić, Karišik, Kurtalić, Maksimović, Predragović, Husejinović, Beganović i Ramić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti