Spahić: Čestitam Tuzla Cityju na Evropi, derbi dočekujemo u različitom raspoloženju

0

Na Tušnju će sutra biti odigran komšijski derbi između Tuzla Cityja i SLobode.

Tim povodom je i danas održana zajednička press-konferencija, a medijima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Amir Spahić i fudbaler Mirsad Ramić te prvi stručnjak Tuzla Cityja Selver Ahmetović i fudbaler Adrian Mendeš.

Prije svega, iskoristio bih priliku da čestitam Fudbalskom klubu Tuzla City na plasmanu u Evropu, blizu su, to je već stvar par bodova. Dugoročno ulaganje u klub se isplatilo. Šteta što dočekujemo ovaj derbi u različitim raspoloženjima, znamo da smo mi u grčevitoj borbi za opstanak, gdje nam je svaki bod potreban. Sigurno kada se igra pod moranjem, tu nema neke ljepote u fudbalu. Žao mi je radi toga, da smo barem ranije riješili pitanje opstanka, pa da to sutra bude istinski spektakl. Što se tiče sutrašnje utakmice, sigurno da je Tuzla City favorit, ne samo na papiru nego i igračkim kvalitetom. Međutim, naravno da ćemo mi dati sve od sebe“, rekao je Amir Spahić u svom obraćanju medijima.

Prisutnima se potom obratio i napadač Slobode Mirsad Ramić.

“Šef je rekao većinu stvari, sutra nas očekuje teška utakmica. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, svaki bod nam je važan. Do kraja imamo težak raspored, ali sigurno da i mi posjedujemo neki kvalitet jer smo i prije dobijali ekipe iz vrha tako da se nadam sutra dobrom angažmanu i malo sreće, koju treba i zaslužiti, ali vidjet ćemo“.

Ramiću je potom postavljeno i pitanje o nedostatku sreće u ekipi Slobode:

Sigurno da je Sloboda i protiv Zrinjskog pokazala dobru partiju i u prethodnim utakmicama, čak i u Prijedoru, međutim čini se kao da vas je sreća malo napustila. Trudite se, igrate, ali ne ide, gol kao da je začaran. Tako je, prošlu utakmicu smo imali tri dobre prilike, recimo Dženisova stativa – svi smo tu loptu vidjeli u golu. Zatim odbrana golmana Zrinjskog, imamo 60 minuta pod kontrolom i onda mali trenutak nepažnje i sve padne u vodu. Nadam se da ćemo sutra imati sreće i to je neki faktor koji utiče na rezultat“, odgovorio je Ramić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here