19.04.2024.
HomeSportTragedija u Nizozemskoj: U 30. godini preminuo izdanak Ajaxove škole fudbala

Tragedija u Nizozemskoj: U 30. godini preminuo izdanak Ajaxove škole fudbala

Bivši fudbaler Ajaksa Džodi Lukoki je preminuo u 29. godini. Povremeni reprezentativac Demokratske Republike Kongo i član mlađih selekcija Nizozemske oporavljao se od povrede i sada je došla šokantna vijest da je preminuo.

Mediji prenose da uzrok smrti nije poznat, a dodajmo i to da trenutno nije imao klub pošto je u februaru ove godine raskinut ugovor sa Tventeom proglašen krivim za napad na djevojku. Tada je suspendovan na tri godine i osuđen je na 80 sati društveno korisnog rada.

U njegovom posljednjem klubu Tventeu bili su šokirani kada su saznali za smrt napadača.

“To je nevjerojatno. Ovo je tako tužno, bio je jako mlad. Ovo je stvarno strašno. Suosjećamo s njegovom porodicom i prijateljima”, rekao je tehnički direktor Jan Streuer, a prenosi “Telegraaf.nl”.

Lukoki je prošao Ajaksovu akademiju i igrao je i za prvi tim. Ipak nije uspio da se izbori za stalno mjesto u timu pa je prvi poslan na pozajmicu u Kambur, a zatim je i prešao u Cvole. Igrao je još za Ludogorec, Malatajaspor i već pomenuti Tvente za koji nikada nije odigrao niti jedan meč jer je zadobio tešku povredu. Tri puta je bio prvak Nizozemske sa Ajaksom i isto toliko puta je bio prvak Bugarske sa Ludogorecom. Uz to je osvoji i pehar u Super kupu Bugarske. Tri puta je igrao za reprezentaciju Demokratske Republike Kongo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti