26.04.2024.
HomeSportNi nestvarni Bukvić nije spasio Slobodu

Ni nestvarni Bukvić nije spasio Slobodu

Ni nevjerovatni Semir Bukvić nije uspio da spasi poraza Slobodu na gostovanju Rudaru u Prijedoru. Domaći su slavili sa 1:0 u ovom meču 28. kola Premijer lige BiH, te osvojili velika tri boda u borbi za opstanak.

Rudar je od početka bio mnogo bolji rival na terenu, ali nikako nije mogao da nađe put do mreže gostiju, koju kao da je bio začarao nestvarni Bukvić. Branio je brojne pokušaje igrača Rudara, a poklekao je u samom finišu, pošto je pobjedonosni gol za domaće u 85. minuti postigao Demir Jakupović.

S ovim bodovima je Rudar pobjegao iz opasne zone i sada je deseti sa 25 bodova, a Sloboda je dva mjesta ispred sa samo četiri boda više.

Bio je bolji domaćin od početka, a prvi put je zaprijetio u 5. minuti kad je iz slobodnjaka odlično tukao Demir Jakupović, ali Bukvić je odbranio i već tada najavio da će pružiti novu izvrsnu partiju na golu Tuzlaka.

Odbranio je u 13. minuti i pokušaj Predraga Zekanovića, da bi u 17. minuti zaprijetila i Sloboda preko Mladena Veselinovića.

Još jednu je šansu Rudar imao u samom finišu poluvremena, kad je Jakupović bio najviši u skoku nakon ubačaja Nemanje Marića, ali je glavom šutirao pored gola.

Nastavak utakmice donio je otvoreniju i ofanzivniju igru oba tima, ali ne i golove. Prijetio je Rudar u 52. minuti preko raspoloženog Jakupovića, ali još jednom ga je zaustavio sjajni Bukvić.

Istakao se golman Tuzlaka i u 64. minuti, a tada je opet šansu propustio Jakupović. Ofantivac Rudara deset minuta poslije ni s tri metra nije uspio matirati Bukvića, koji ga je opet zaustavio, a u šansi se nešto kasnije našao i Kulenović, ali je promašio.

Veliki pritisak Rudar je počeo praviti u posljednjih deset minuta meča, a crveno-crni su poklekli u 84. minuti. Kulenović je tada asistirao Jakupoviću, a on je napokon uspio da matira Bukvića za 1:0.

Tako je postavio i konačan rezultat.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Rudar Prijedor – Sloboda 1:0 (Jakupović 84’)

Gradski stadion u Prijedoru. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Marmat, Mandić (Rudar); Kurtalić, Devedžić, Mujagić (Sloboda).

Rudar Prijedor: Šćekić, Zekanović, Pavlović, Pekija, Marić, Marmat, Redžić, Hodžić, Jakupović, Amoah i Mandić.

Sloboda: Bukvić, Osmić, Jusić, Karišil, Devedžiić, Kurtalić, Veselinović, Kapetnović, Beganović, Mujagić i Ramić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti