24.04.2024.
HomeSportFury nokautom u šestoj rundi slavio protiv Whytea i odbranio titulu

Fury nokautom u šestoj rundi slavio protiv Whytea i odbranio titulu

Tyson Fury u spektaklu na Wembleyu slavio je protiv Dilliana Whyte nokautom u šestom rundi.

Fury je obranio naslov u WBC kategoriji sjajnim aperkatom u šestoj rundi nakon čega Whyte više nije mogao nastaviti borbu pred 94.000 ljudi na Wembleyu.

Neporaženi prvak je došao do svoje 32. pobjede u karijeri u kojoj ima i jedan neriješeni ishod. S druge strane, Whyte je večeras upisao treći poraz, a u karijeri ima 28 pobjeda.

Na početku borbe smo očekivano gledali ispitivanje snaga pa nije bilo riskantnih udaraca s obje strane. Ni u drugoj rundi nije bilo pretjerano uzbuđenja budući da Fury nije srljao, dok Whyteove kombinacije nisu pronalazile metu.

Nastavilo se taktički boksati i u narednoj rundi nakon koje je bilo poprilično jasno da je Fury u prednosti budući da Whyte nikako nije mogao ugroziti Kralja cigana. U četvrtoj rundi sudija je morao upozoravati rivale nakon sudara glava, a u nastavku Fury je zadao nekoliko dobrih udaraca zbog čega je dobio na samopouzdanju te je provocirao svog rivala.

Peta runda pripala je ponovo Furyju, mada je u tim trenucima bilo dosta razočarenja jer se više očekivalo od boksera koji su večeras bili dosta neaktivni.

A onda je uslijedila šesta runda koja nam je donijela kraj ovog spektakla. Fury je imao blagu dominaciju, a onda iz ničega plasirao aperkat kojim je nokautirao protivnika i borba je bila završena.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti