27.04.2024.
HomeSportFudbaleri Slobode svjesni važnosti utakmice protiv Leotara

Fudbaleri Slobode svjesni važnosti utakmice protiv Leotara

Fudbaleri Slobode u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj u subotu od 15 sati igrat će veoma važnu utakmicu sa Leotarom iz Trebinja.

Šef stručnog štaba Slobode Amir Spahić izjavio je da je Leotar u utakmicama sa ekipama iz vrha tabele pokazao da ima dobru ekipu, ali se nada da će upisati pobjedu nakon 20 utakmica.

– Što se tiče Leotara oni ovog proljeća igraju jako dobro. Pobijedili su Široki Brijeg, remizirali sa Sarajevom i Željezničarom. Imaju iskusnu ekipu, igrače koji su osvajali titulu prvaka. Znaju se nositi sa pritiskom. Nadam se da su moji igrači svjesni važnosti ove utakmice i da ćemo napokon upisati pobjedu poslije 20 utakmica bez trijumfa – kazao je Spahić.

Pored odranije povrijeđenih Balića i Hadžibeganovića, stručni štab Slobode ne može računati na Devedžića koji ima tri žuta kartona.

Prvotimac Tari Kapetanović ističe kako je iza njih dobra radna sedmica i da su svjesni značaja utakmice.

– Moramo dati svoj maksimum ako želimo pobijediti. Bez obzira na to ko bude igrao, treba dati sve od sebe. Potrebna nam je i podrška naših navijača u ovom veoma važnom trenutku – kazao je Kapetanović.

Sloboda je trenutno osmoplasirana sa 26 bodova, a Leotar je na 10. poziciji sa 24 osvojena boda.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti