29.03.2024.
HomeSportNakon žalbi: UEFA pomno prati dešavanja u NSBiH po pitanju projekta izgradnje...

Nakon žalbi: UEFA pomno prati dešavanja u NSBiH po pitanju projekta izgradnje hibridnih terena

Sinoć je na web stranici Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine objavljen dobitnik tendera za izgradnju 12 hibridnih terena u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kako javlja N1, Savez nije obavijestio drugu kompaniju koja je također predala ponudu, niti je odgovorio na žalbu koja je uložena u zadatom roku od pet dana.

Najnovije informacije govore da, bez obzira šta predsjednik NSBiH objavio na svom Facebook profilu, UEFA pomno prati šta se dešava u NSBiH, budući da dio novca obezbjeđuje upravo Evropska fudbalska federacija. UEFA će za izgradnju 12 terena u Bosni i Hercegovini 1,530,547 eura, te ta organizacija sasvim sigurno ne želi raspisivanje zatvorenih tendera, koji idu na ruku samo jednom ponuđaču.

Nezvanično N1 saznaje kako su se brojne kompanije žalile UEFA-i zbog načina na koji je tender sproveden, te očekuju odgovor u najskorijem mogućem vremenu.

Podsjećamo, Komisija NSBiH je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti