24.04.2024.
HomeSportLiverpul u polufinalu Lige šampiona

Liverpul u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Oni su u revanš meč na “Enfildu” ušči sa dva gola prednosti, te im je i remi na domaćem terenu (3:3) bio dovoljan za prolaz dalje.

Mnogi su smatrali da će ovaj meč biti čisto otaljavalnje posla za “redse”, a naročito nakon gola koji je postigao Ibrahim Konate u 21. minutu.

Identičan start kao i u Lisabonu. Korner za Liverpul, a najviši u skoku je bio letošnja akvizicija iz Lajpciga.

Pune ruke posla su imali pomoćni arbirtri na ovom susretu. Kada saberemo priznate i nepriznate golove, bilo ih je dvocifreno. Tako je bilo u 32. minutu kada je Gonsalo Ramos poravnao.

Pomoćnik glavnog arbirta je signalizirao ofsajd, stekao se utisak da i jeste tako, ali je greška utvrđena nakon konsultaija sa VAR sobom. Iste sreće nije bio Darvin Nunjez nešto prije toga sjajno realizovao napad Benfike “bocnuvši” loptu preko Alisona.

Nadu koja se pojavila kod portugalske ekipe je donekle uspio da ugasi Roberto Firmino u drugom poluvremenu. Postigao je dva gola, a drugi je bio njegov 20 u Ligi šampiona po čemu se izjednačio sa još jednim legendarnim napadačem Liverpula Fernandom Toresom.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da igrači Benfike odustanu. Rezervista Jaremčuk je izjednačio iako je i njegov gol najprije poništen zbog ofsajda, pa naknadno priznat.

Ista sudbina je zadesila i Nunjeza koji je ovaj put imao više sreće, pa je njegov gol za izjednačenje priznat nakon pregledanja snimka.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti