Spahić: Kakve rezultate imamo, dobro iko dolazi na utakmice, nismo u mogućnosti da prijetimo

0

U nedjelju se na Tušnju u sklopu 25. kola Premijer lige BiH igra derbi starih rivala Slobode i Veleža.

Tim povoodm je danas održana konferencija za medije Slobode, a medijima se obratio šef stručnog štaba Amir Spahić.

Prilikom svog obraćanja medijima, Spahić je istakao da očekuje zahtjevnu utakmicu, pošto Velež smatra jednom od tri najbolje ekipe u državi.

“Kao što znate u nedjelju nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je sigurno među tri ekipe u Bosni i Hercegovini, što je pokazala i plasmanom u finale Kupa. Mi nismo u mogućnosti sada nikome da prijetimo jer u posljednjih 18 utakmica pobijedili smo samo jednu utakmicu, imamo jako puno kadrovskih problema, imamo puno povrijeđenih igrača. Međutim, ovi igrači koji izađu ja se nadam da će odreagovati na pravi način i da će dati sve od sebe da pokušamo napraviti pravi rezultat, to jeste da pobijedimo. Najbitnije je da su igrači svjesni toga, da su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i kao što sam rekao, nadam se da ćemo napokon pokušati da pobijedimo”, rekao je Spahić.

Na novinarsko pitanje o važnosti podrške navijača, Spahić je rekao:

Prije svega, i ja sam sam navijač Fudbalskog kluba Sloboda i mogu istaći da kakve rezultate imamo u zadnje vrijeme, dobro iko i dolazi na utakmice. Još jednom bih pozvao navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže. Sigurno niz od 18 utakmica i jedna pobjeda nije neko ohrabrenje, međutim, kao što sam rekao, nadam se da ćemo pokušati napuniti stadion i dati sve od sebe da pobijedimo”.

Spahić se nada da će njegovi igrači pokazati borbu na terenu te da će to navijači prepoznati i dodatno ih ohrabriti.

Spahić je otkrio i da na utakmici protiv Veleža neće moći računati na Josipa Balića i Haruna H. Beganovića, koji zbog povreda neće igrati do kraja prvenstva. Pored toga, problema sa povredom ima i Said Huejinović, a Dženis Beganović ima tri kartona.

Utakmica Sloboda – Velež igra se u nedjelju od 17 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here