18.04.2024.
HomeSportVelež “razbio” Tuzla City u Mostaru

Velež “razbio” Tuzla City u Mostaru

Velež je već jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, a večeras su Rođeni na svom terenu, u prvoj polufinalnoj utakmici najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u našoj državi, savladali Tuzla City rezultatom 4:0.

Mostarci su u ranoj fazi meča došli do prednosti. Velež je došao do lopte nakon greške odbrane gostiju, Anđušić zatim servirao asistenciju Dejanoviću, koji je načeo mrežu Fejzića u devetoj minuti. Nakon toga Dejanović je bio u još jednoj solidnoj prilici, ali odbranio je Fejzić.

Domaći su udvostručili prednost u 28. minuti. Ponovo su igrači Tuzla Cityja izgubili loptu na svojoj polovini, potom je Radović centrirao, a Salčin prizemnim i preciznim šutem iskosa poslao loptu u donji ugao mreže gostiju.

Deset minuta kasnije, novi gol za erupciju oduševljenja publike na stadionu Rođeni. Salčin je oduzeo loptu na sredini terena od rivala, proslijedio do Haskića, koji je poslao odličan pas u prostor za Anđušića. Vezista Veleža zatim je majstorski lobovao golmana Tuzla Cityja za visokih 3:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Na pravu priliku u drugom dijelu čekalo se do 59. minute. Radovac je uputio sjajan udarac, a još bolja je odbranio Fejzić. Bio je to projektil fudbalera Rođenih. Mostarski klub do četvrtog gola došao je u 65. minuti. Peco je ubacio sa desne strane, a Dejanović se našao na pravom mjestu.

U nastavku mostarska ekipa se svjesno povukla i mirno privodila utakmicu kraju. Tuzla City nije uspio da zaprijeti do kraja meča. Imali su jedna opasan napad u samom finišu meča, ali Zvonić je intervenisao i tako se rezultat nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

FK Velež – FK Tuzla City 4:0

Stadion: Rođeni (Mostar). Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Doffo (Tuzla City).

FK VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Salčin (od 54. Peco), Anđušić (od 77. Vehabović), Hasanović (od 82. Pršeš), Radovac, Dejanović, Haskić (od 82. Zajmović).

FK TUZLA CITY: Fejzić, Nukić, Šukilović (od 46. Čeliković), Morris, Mehidić (od 46. Tomašević), Karjašević, Mehanović (od 67.Mišić), Doffo (od 67. Gavrić), Džafić, Mešinović, Krpić (od 60. Vukušić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti