24.04.2024.
HomeSportOKK Sloboda pobijedila Mladost

OKK Sloboda pobijedila Mladost

Odigrane su još dvije utakmice Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci, a sigurne pobjede ostvarili su Sloboda i Široki Brijeg.

Sloboda je na krilima Durme došla do veoma ubjedljive pobjede protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada (93:60). Mladost se uspjela držati samo u prvoj dionici, a onda su domaći brzo došli do dvocifrene prednosti i ista je u nastavku rasla, da bi na kraju došli do ubjedljivog trijumfa.

Durmo je bio prvo ime susreta sa 26 poena, deset skokova i tri asistencije, a pratio ga je Šalić sa 18 poena, šest skokova i dvije asistencije. Kod gostiju Maran je imao 13 poena, četiri skoka i asistenciju, dok je Ćup ubacio dva poena manje.

Siguran je bio i Široki Brijeg na gostovanju kod Leotara, koji je bio blagi favorit na papiru (72:86). Trebinjci su samo kratko u dva navrata vodili u prvom periodu, a onda je Široki sigurno čuvao vodstvo do kraja utakmice i ni u jednom trenutku pobjedu nije doveo u pitanje.

Odličnu partiju u dresu Širokobriježana pružili su Ivanov sa 21 košem i Božić sa dva manje, dok ih je pratio Čolak sa 14. U poraženoj ekipi Jeftić je po ko zna koji put bio najefikasniji sa 17 poena, a Šakotić je dodao 15.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti