24.04.2024.
HomeSportZrinjski deklasirao Tuzla City

Zrinjski deklasirao Tuzla City

Zrinjski je razbio Tuzla City u meču koji je nosio etiketu derbija 24. kola m:tel Premijer lige BiH te tako još jednom potvrdio da nema prave konkurencije ove sezone u domaćem prvenstvu.

Utakmica je počela obećavajuće za goste, Mehanović pogađa okvir gola Plemića u četvrtoj minuti. No, ubrzo su kola krenula nizbrdo za ekipu iz Simin Hana.

Prvo je trener Tuzla Cityja Husref Musemić u 19. minuti dobio crveni karton zbog prigovora, da bi u 33. minuti fdomaći došli u vodstvo. Savić je nekako proturioo loptu do Tičinovića, a krilni nogometaš Zrinjskog rutinski matirao Brajlovića.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, da bi nakon odmora uslijedio potop gostiju, uz pogoršanje vremenskih prilika u Mostaru.

Sjajni Nemanja Bilbija u 51. minuti postiže pogodak nakon sjajnog centaršuta Kerima Memije, da bi kapiten Plemića deset minuta kasnije poentirao i za 3:0.

Rezervista Šipovac se upisuje u strijelce u 72. minuti, a osam minuta kasnije Jukić, koji je također ušao u drugom poluvremenu, nakon majstorskog lažnjaka pogađa suprotni kut gola Tuzla Cityja za visokih 5:0.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, iako napadi Zrinjskog nisu prestajali. No, i ovako su Mostarci bili više nego ubjedljivi u duelu protiv prvog pratioca…

Zrinjski – Tuzla City 5:0 (Tičinović 33’, Bilbija 51’ i 61’, Šipovac 72’, Jukić 80’)

Stadion pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Admir Musić (Sarajevo). Crveni karton: Husref Musemić (Tuzla City).

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Memija (Trajkovski), Bašić, Tičinović (Malekinušić), Zlomislić (Šipovac), Savić (Magdić), Janković (Jukić), Bilbija.

TUZLA CITY: Brajlović, Morris, Ferreyra (Nukić), Tomašević (Šukilović), Mehidić, Karjašević, Mišić (Vukušić), Doffo, Mehanović, Mešinović (Nsue), Krpić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti