28.03.2024.
HomeNovostiJutros pretresi na 22 lokacije u tri kantona u nastavku akcije “Meta”

Jutros pretresi na 22 lokacije u tri kantona u nastavku akcije “Meta”

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 13 lokacija na području Visokog, 7 lokacija na području Kantona Sarajevo i 2 lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Odavanje službene tajne”, “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja” i “Nadriliječništvo”.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

“Tokom pretresa 8 osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju. Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti”, kazali su iz MUP-a ZDK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti