28.03.2024.
HomeSportZbog opasnosti od bjekstva: Fudbaleru Veleža određen jednomjesečni pritvor

Zbog opasnosti od bjekstva: Fudbaleru Veleža određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Mostaru je na prijedlog Tužilaštva HNK danas 19-godišnjem nogometašu Veleža Stephaneu Barou koji je državljanin Obale Slonovače odredio jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje i to nad maloljetnom osobom, piše Klix.ba.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Mostar Ana Rajič kaže da je jednomjesečni pritvor osumnjičenom određen iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, s obzirom na to da se radi o stranom državljaninu.

“Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 24. marta 2022. godine počinio krivično djelo silovanje a na štetu malodobne osobe. Kantonalno tužilaštvo HNK Mostar i Sektor kriminalističke policije MUP-a HNK poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo”, kaže Rajič.

Podsjetimo da je Stephane Barou uhapšen u subotu u večernjim satima kada je i slučaj, koji se dogodio u četvrtak, 24. marta, prijavljen policiji.

Ovaj slučaj je duboko potresao mostarsku javnost, a zbog osjetljivosti slučaja i činjenice da je riječ o mlađoj maloljetnici nadležne službe ne žele iznositi detaljne informacije.

Navodi se da je Barou već ranije poznavao maloljetnicu, a osobe bliske klubu smatraju da su bili i u vezi. Djevojka ima, kako se saznaje, 15 godina.

Barou se priključio Rođenim na pripremama u Turskoj, a stručni štab Veleža odlučio je da ga zadrži u svom taboru.

Ipak, Barou još uvijek nije zaigrao u zvaničnoj utakmici za mostarski tim jer čeka radnu dozvolu kako bi imao pravo nastupa za tim Feđe Dudića.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti