18.04.2024.
HomeSportDžeko zatresao mrežu Luksemburga u finišu utakmice i spasio obraz Zmajeva

Džeko zatresao mrežu Luksemburga u finišu utakmice i spasio obraz Zmajeva

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa lošom igrom, a izabranici selektora Ivayla Peteva namučili su se protiv autsajdera Luksemburga. Zmajevi su večeras u prijateljskoj utakmici na Bilinom polju pobijedili Luksemburžane rezultatom 1:0.

Veliku šansu Zmajevi su imali već u prvoj minuti kada je Prevljak izašao na golmana gostiju, koji je na kraju zaustavio napadača Eupena. Luksemburg je imao priliku u šestoj minut, ali spasio je Ahmedhodžić. Bohnert je odlično prošao po desnoj strani.

Demirović je u četvrtoj minuti poslao loptu preko gola. Demirović je bio još jednom neprecizan u 17. minuti. Napadač Freiburga šutirao je glavom daleko preko gola. Danilović je snažno šutirao sa 20-ak metara, no ravno u golmana Luksemburga.

Luksemburžani su imali neke opasne napade, međutim falila im je završnica. Prevljak je u 41. minuti iz dobre pozicije poslao loptu daleko preko gola. U samom finišu Nalić je izašao na golmana gostiju, ali je preslabo šutirao, a potom je čuvar mreže Luksemburga odbranio Gojaku koji je bio u sjajnoj šansi i ostalo je 0:0.

Luksemburg je imao prvi priliku u drugim dijelu. Rodriguez je uputio odličan udarac u 55. minuti, ali on je otišao malo preko gola Vasilja. Dugo se nije ništa značajno dešavalo, a prvu ozbiljniju šansu u drugom dijelu Zmajevi su imali u 77. minuti kada je izblokiran pokušaj Menala u petercu.

Nedugo nakon toga, ponovo je našem golu prijetio Rodriguez, koji je šutirao snažno, međutim ravno u Vasilja. Obraz Zmajeva spasio je Džeko. Kapiten je ušao sa klupe, a u 86. minuti je na asistenciju Miličevića postigao pogodak za 1:0 i pobjedu reprezentacije BiH.

BiH – Luksemburg 1:0

Stadion: Bilino polje (Zenica). Sudija: David Smajc (Slovenija). Žuti kartoni: Hadžikadunić (BiH), Selimović, Thill V, (Luksemburg).

BIH: Vasilj, Ahmedhodžić (od 46. Miličević), Hadžikadunić, Kolašinac (od 82. Saničanin), Dedić (od 46. Stevanović), Gazibegović (od 46. Ćivić), Gojak, Danilović, Nalić (od 66. Menalo), Prevljak (od 66. Džeko), Demirović.

LUKSEMBURG: Morts, Bohnert (od 66. Martins), Chanot (od 17. Jans), Selimović, Michael Pinto, Thill S. (od 73. Borges Sanchez), Olesen, Martins Pereira, Barreiro (od 46. Carlson), Sinani (od 46. Thill V.), Rodriguez.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti