27.04.2024.
HomeSportTragičan poraz Zmajića

Tragičan poraz Zmajića

Juniorska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovina doživjela je nevjerovatan poraz u meču posljednjeg kola elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bolja je od nje bila Francuska sa 1:2.

Zmajići Ivice Barbarića vodili su sa 1:0 od 54. minute, ali u samom finišu, u posljednjih deset minuta, Francuzi dolaze do nevjerovatnog preokreta i pobjedom od 1:2 se oni plasiraju na Euro…

Potreban je iz ove utakmice momcima Ivice Barbarića bio samo bod za ostanak na prvom mjestu, ali na kraju nisu izdržali i poklekli su u samom finišu. Podsjetimo, U-19 reprezentacija BiH nikada nije igrala Euro…

Dominirali su potpuno Francuzi od samog početka utakmice, a Zmajići su se grčevito branili. U nekoliko navrata su imali sreće jer su Francuzi pogađali i okvir gola, ali onda se BiH u finišu prvog dijela oslobodila pritiska.

U 40. minuti je Tarik Muharemović nakon kornera mogao donijeti vodstvo BiH, ali njegov šut odbranio je golman Francuske. Nekoliko trenutaka poslije Matej Šakota je šutirao s 20 metara iskosa s lijeve strane, ali opet je odbranio Lo Tutala.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0, a Zmajići fenomenalno kreću u nastavak utakmice.

Barbarić je u igru uveo Čuića, a on mu se već u 54. minuti odužio pogotkom! Mrežu je zatresao udarcem glavom s peterca nakon ubačaja Sučića iz kornenera i to je 1:0.

Šahinović je dugo bio nesavladiv na golu BiH, ali Francuzi ipak uspijevaju stići do poravnanja.

Učinili su to u 83. minuti. Odigrali su lijepu akciju, s lijeve strane je prizemnu loptu pred gol poslao Abline, a ona na drugoj stativi dolazi do Mohameda Laminea Cissea, koji pogađa za 1:1.

Za potpuni preokret mladih Trikolora u 85. minuti pogađa Felix Nzouango. Mogla je BiH do velikog boda duboko u sudijskoj nadoknadi, ali Cvjetinović je promašio praktično prazan gol…. Nestvarno….

Kvalifikacije za EP u-19:

Bosna i Hercegovina – Francuska 1:2 (Čuić 54’ / Cisse 83’, Nzouango 85’)

BiH: Šahinović, Kapetanović, Muharemović, Cvjetinović, Jušić, Šakota, Smajić, Sučić, Buljubašić, Bristrić i Kahvić.

Francuska: La Tutala, Semedo Varela, Toure, Nzouango, Pereira, Tchaouna, Diouf, Adeline, Bondo, Michut i Cho.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti