Zukanović: Igrači u reprezentaciju dođu zbog statistike, ne znaju nabrojati 10 bh. gradova

0

Užasno stanje i rezultatska kriza fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojoj se ne nazire kraj, ovih dana je opet glavna tema bh. javnosti.

Sve je kulminiralo porazom od Gruzije na Bilinom polju od 0:1, a svoj komentar je dao i bivši reprezentativac BiH Ervin Zukanović.

Igrač turskog Karagumruka je rekao kako u reprezentaciji nema patriotizma i zdravog temelja, te je kritikovao i pojedine fudbalere, za koje kaže da u državni tim dolaze samo zbog statistike.

Svaki poraz reprezentacije je težak i bolan za svakog patriotu, a time se ne podrazumijeva samo prihvaćanje poziva, već i ostavljanje srca na terenu”, rekao je Zukanović u razgovoru za Avaz i dodao:

“Pojedini igrači dolaze u reprezentaciju da bi sebi pravili statistike i upisivali rekorde, a ne znaju nabrojati ni 10 gradova BiH. Najiskrenije ogledalo trenutne situacije su navijači koji svojom vidno umanjenim prisustvom na utakmicama daju do znanja koliko su razočarani. Ko želi dobro reprezentaciji treba sam da ode i tako da priliku nekome sposobnijem i sa većom željom za uspjehom državnog tima jer sa postojećom garniturom mnogi su se ustoličili godinama, bez ikakvog pomaka. Ne daju priliku ljudima koji su bili na vrhunskom nivou i naučili kako funkcioniše sistem. A samo sa takvima bi imali napretka.”

Također, stameni stoper Karagumruka, koji je za našu reprezentaciju odigrao 38 utakmica, istakao je da se ista priča vrti već godinama.

“Po nekim izjavama, stalno se pravdamo novim generacijama, a ista priča se vrti već godinama. Problem je što nema ni temelja, ni patriotizma. To se najbolje ogleda i ne obilježavanjem Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine od strane Nogometnog saveza BIH. O čemu dalje pričati? Prvo se to treba očistiti i dovesti u red, a onda se nastaviti bazirati na sportske kvalitete i ambicije”, naglasio je Zukanović, koji je pod ugovorom sa istanbulskim klubom do kraja sezone.

“Do ljeta sam u Karagumruku. Tokom pauze između dvije sezone ću donijeti najbolju odluku za moju porodicu i mene “, zaključio je Zukanović, koji je ostavio dubok trag u bh. fudbalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here