01.05.2024.
HomeSportPreokret Tuzlaka u samom finišu: Sloboda sjajnom igrom u četvrtoj dionici do...

Preokret Tuzlaka u samom finišu: Sloboda sjajnom igrom u četvrtoj dionici do pobjede u Posušju

Košarkaši Slobode su večeras u gostima uspjeli da savladaju ekipu Posušja rezultatom 75:72. Bio je to meč 20. kola Prvenstva BiH u košarci.

Bolje je Posušje ušlo u utakmicu i imalo je prednost 16:14 nakon prvih deset minuta, a do odlaska na pauzu između dva poluvremena ta je prednost još i porasla na +10!

Vodilo je Posušje sa 42:32, a nije imala Sloboda odgovor na dobru igru domaćih ni u trećoj dionici u kojoj smo gledali pretežno igru koš za koš, ali igra domaćih se potpuno raspala u posljednjih deset minuta utakmice.

Sloboda je zaigrala puno snažniju odbranu, te je Posušje u četvrtoj dionici uspjelo da ubaci tek 9 poena. Sloboda je bila daleko efikasnija s 23 ubačaja i na kraju je uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i slaviti sa 72:75.

Wiggins je bio prvo ime susreta, pošto je za Posušje ubacio 25 poena i uhvatio 14 skokova, dok je Slobodu predvodio Draško Albijaniš sa 19 ubačaja. Šalić je također bio dobar kod gostiju sa 16 poena.

Sada je Sloboda lider na tabeli s omjerom 16-3, dok je Posušje četvrtoplasirano s jednakim brojem pobjeda i poraza (10).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti