19.03.2024.
HomeSportZmajići ostvarili minimalnu pobjedu

Zmajići ostvarili minimalnu pobjedu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je miminalnu pobjedu (1:0) u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga na Grbavici.

Zmajići su poveli već u šestoj minuti kada je pogodio Ivan Bašić. Fudbaler Zrinjskog je izveo slobodnjak sa desne strane, a niko nije dirao loptu i ona je završila u mreži Luksemburga. U desetoj minuti izblokiran je Milan Savić, a isti fudbaler minutu poslije odlično je šutirao iz voleja nakon kornera, ali odbranio je golman Luksemburžana.

Naš tim izveo je kontranapad u 14. minuti, no Alen Dejanović je poslao malo prejak pas. Velika šansa ukazala se za Ajdina Hasića u 16. minuti. Bio je jedan na jedan sa Martinom, ali mu je odbranio golman Luksemburga. Hasić je pokušao i sa distance nakon 20-ak minuta igre, no i taj udarac je zaustavio gostujući čuvar mreže.

Martin je odbranio i udarac Danijela Lukića u 32. minuti, a lopta se odbila do Hasića, koji nije iskoristio šansu. Milan Savić je šutirao pored gola iz dobre situacije u 35. minuti. Isti igrač imao je zicer u 41. minuti, kada je na pet metara od gola promašio loptu. Do kraja prvog dijela utakmice, rezultat se nije mijenjao.

Na početku drugog dijela Milan Savić je pogodio vanjski dio mreže. Prethodno je Dejanović dobro prošao, ali izblokiran mu je centaršut. Topovski udarac Hasića otišao je pored gola u 52. minuti. Nedugo nakon toga Igor Savić je zakasnio na centaršut. Hasić je proigrao Lukića u 60. minuti, no i on promašuje.

Ćetković je odbranio udarac gostiju u 61. minuti. Zmajići su bili blizu pogotka u 71. minuti, međutim Igora Savića je zaustavila stativa. Elshan je promašio zicer sa pet metara, a nakon slabog pokušaja Memića, Luksemburg je bio sve opasniji. Jedan udarac zaustavio je Ćetković u 86. minuti. Gosti nisu uspjeli kazniti promašaje BiH i na kraju je ostalo 1:0.

BiH – Luksemburg 1:0

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Gledalaca: 100. Sudija: Jonasson H. M. (Island). Žuti kartoni: Barišić (BiH), Osmanović, Monteiro Lima, Torres (Luksemburg).

BiH: Ćetković, Dejanović, Barišić, Milojević, Nikić, Begić (od 87. Đokanović), I. Savić (od 78. Ilić), Bašić, M. Savić (od 78. Mešinović), Hasić (od 63. Memić), Lukić (od 63. Hodžić).

LUKSEMBURG: Martin, Sinner (o 46. Schmit), Osmanović, D’Anzico, Torres (od 63. Latić), Lima (o 71. Rossler), Ikene, Berberi (od 63. Correia), Rupil, Đogović, Curci (od 71. Elshan).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti